Ata Tohumundan Nohut 1 Kg
Doğadan Sofranıza: EGET ORGANİK NOHUT
• Ata tohumlarından üretilen,
• Muğla Elkin Yaylası'nda ORGANİK sertifikalı olarak yetiştirilen,
• EGET ORGANİK NOHUTLARIMIZI sizlerin beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz.
350,00 ₺
Ürün Kodu: GI-NOH01
+ -

Doğadan Sofranıza: EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT

  • Ata tohumlarından üretilen,
  • Muğla Elkin Yaylası'nda ORGANİK sertifikalı olarak yetiştirilen,
  • EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUTLARIMIZI sizlerin beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz.

Paketleme:

  • Hambezden yapılmış doğal kumaş torbalarda korunmaktadır.
  • Kraft torbalara yerleştirilerek gönderimi sağlanmaktadır.

Yüksek protein ve lif içeriğiyle sağlıklı beslenme için mükemmel bir alternatiftir. Düşük yağ oranı ve mineral açısından zengin olmasıyla kalp sağlığına, sindirim sistemine ve genel vücut sağlığına katkı sağlar. Besin değeri açısından oldukça zengin olan EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT, lezzetli ve besleyici bir alternatiftir.

Koruyucu ya da katkı maddesi içermez.

Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz.

EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT, salata ve yemeklerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Atıştırmalık olarak da harika bir seçenek olabilir.

 

Tarif: Tavada Kavrulmuş Kimyonlu Nohut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Nohutları Hazırlayın: Nohutları önceden haşlamadıysanız, bir gece önceden suda bekletin ve ardından haşlayın. Haşlanmış nohutları süzün ve fazla suyunu alacak şekilde bir kenara bırakın. Nohutların fazla suyu varsa, kurulayın.

Tavayı Isıtın: Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın.

Nohutları Kavurun: Haşlanmış nohutları tavaya ekleyin ve karıştırarak 5-7 dakika boyunca nohutlar çıtırlaşana kadar kavurun. Nohutların dışı kıtır, içi yumuşak olmalı.

Baharatları Ekleyin: Nohutlar kavrulup hafif çıtır hale geldikten sonra kimyonu ve tuzu ekleyin. Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun, böylece baharatlar nohutlarla iyice karışır.

Servis: Kavrulmuş nohutları ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

 

EGET Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilecek gelir üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılmaktadır.

DOĞADAN SİZE, SİZDEN EĞİTİME

Doğadan Sofranıza: EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT

  • Ata tohumlarından üretilen,
  • Muğla Elkin Yaylası'nda ORGANİK sertifikalı olarak yetiştirilen,
  • EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUTLARIMIZI sizlerin beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz.

Paketleme:

  • Hambezden yapılmış doğal kumaş torbalarda korunmaktadır.
  • Kraft torbalara yerleştirilerek gönderimi sağlanmaktadır.

Yüksek protein ve lif içeriğiyle sağlıklı beslenme için mükemmel bir alternatiftir. Düşük yağ oranı ve mineral açısından zengin olmasıyla kalp sağlığına, sindirim sistemine ve genel vücut sağlığına katkı sağlar. Besin değeri açısından oldukça zengin olan EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT, lezzetli ve besleyici bir alternatiftir.

Koruyucu ya da katkı maddesi içermez.

Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz.

EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT, salata ve yemeklerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Atıştırmalık olarak da harika bir seçenek olabilir.

 

Tarif: Tavada Kavrulmuş Kimyonlu Nohut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış EGET ATA TOHUMUNDAN NOHUT
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Nohutları Hazırlayın: Nohutları önceden haşlamadıysanız, bir gece önceden suda bekletin ve ardından haşlayın. Haşlanmış nohutları süzün ve fazla suyunu alacak şekilde bir kenara bırakın. Nohutların fazla suyu varsa, kurulayın.

Tavayı Isıtın: Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın.

Nohutları Kavurun: Haşlanmış nohutları tavaya ekleyin ve karıştırarak 5-7 dakika boyunca nohutlar çıtırlaşana kadar kavurun. Nohutların dışı kıtır, içi yumuşak olmalı.

Baharatları Ekleyin: Nohutlar kavrulup hafif çıtır hale geldikten sonra kimyonu ve tuzu ekleyin. Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun, böylece baharatlar nohutlarla iyice karışır.

Servis: Kavrulmuş nohutları ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

 

EGET Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilecek gelir üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılmaktadır.

DOĞADAN SİZE, SİZDEN EĞİTİME

Ürün Etiketleri
Bu öğeyi alan müşteriler aynı zamanda bunları satın aldı
Ata Tohumundan Sarı Buğday Unu 1 Kg
Ata Tohumundan Sarı buğday unu şehir kirliğinden uzak 1100 m yükseklikte ormanlık alandaki Muğla Elkin Yaylasında, organik tohum kullanılarak, tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen Sarı buğdaydan elde edilmiştir. Sarı buğday ununun hijyenik koşullarda taş değirmende öğütülmesiyle ve kepeği ayrılmadan elde edilen bir un türüdür.
280,00 ₺
Ata Tohumundan Karakılçık Buğdayı Unu 1 Kg
Ata TohumundanKarakılçık buğdayı unu şehir kirliğinden uzak 1100 m yükseklikte ormanlık alandaki Muğla Elkin Yaylasında, ata tohum kullanılarak, tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen Karakılçık buğdayından elde edilmiştir. Karakılçık buğdayı ununun hijyenik koşullarda taş değirmende öğütülmesiyle ve kepeği ayrılmadan elde edilen bir un türüdür.
365,00 ₺
ÜCRETSİZ KARGO

EGET Vakfı, Armutçuk Tarım İşletmemiz’de yetiştirilen Lavandula X-Intermedia Super A cinsi lavanta fideleri, iki yaşında ve ortalama olarak 10-13 cm boyundadır.

Her galoş 2 fide içermektedir.
672,03 ₺
Sarı Kantaron Yağı
% 100 saf
50 ml
İçindekiler: Sarı Kantaron Yağı, Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
420,00 ₺