Tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan Adaçayı, latince "salvare" yani iyileşmek, kurtulmak anlamına gelmektedir.
Adaçayı kuvvetli bir antibakteriyel olarak koruyucu etkisi nedeniyle et, tavuk, balıkların raf ömürlerinin uzatmak için antioksidan olarak kullanılmaktadır. Sizler de adaçayını kurutulmuş veya taze olarak mutfakta et, balık, çorba, makarna, salata, sos gibi gıda ürünlerinizi hazırlarken kullanabilirsiniz.
Kaynatılarak hazırlanan Adaçayının besin değeri azalacağı için demleme yöntemiyle hazırlanması ve içilmesi tavsiye edilmektedir.
Arzu ettiğiniz yoğunluğa bağlı olarak adaçayını belirleyin. Suyunuzu kaynatın, ardından biraz bekletin. Yeterli sıcaklığa ulaşan suya kurutulmuş adaçaylarını da ilave ederek 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Demleme sona erince adaçayını süzerek çayınızı tüketebilirsiniz.
Oda sıcaklığında ve serin yerde, hava almayacak şekilde korumanızı tavsiye ederiz.
EGET Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilecek gelir öğrencilere burs olarak aktarılmaktadır.
DOĞADAN SİZE, SİZDEN EĞİTİME